Sinds 1938 de beste oesters van Amsterdam – De Oesterbar
da
/
/
/
/
PUBLICATIE DATUM: 28-08-2017

RestaurantsVisAmsterdam Centrum

de Oesterbar

Discover Amsterdam


Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij De Oesterbar in Amsterdam terecht voor de perfecte oesters. Dit visrestaurant bevindt zich aan het Leidseplein en opende de deuren al in 1938. Naast oesters vind je hier onder meer garnalenkroketten met mosterdmayonaise en diepgebakken peterselie op de menukaart. De tong uit de Noordzee, geserveerd met oven gebakken aardappelen en salade, is eveneens bijzonder goed en zeker je bezoek waard. Verder vind je er ook tal van lekkere budgetvriendelijke gerechten, waaronder de spaghetti vongole. We raden ook zeker plateau royale aan, een etagère met koningskrab, Noordzeekrab, oesters, sint-jakobsschelpen, mosselen, kokkels en verschillende soorten garnalen. Gezien de nabijheid van de theaters de Stadsschouwburg en DeLaMar, kun je bij De Oesterbar ook een 3-gangen theatermenu bestellen tot 18:30 uur.

Over De Oesterbar

De gastvriendelijke bediening zet alles op alles om je een geweldige culinaire ervaring te laten beleven. De wijnkaart is weldoordacht en de akoestiek is er uitstekend. De inrichting van De Oesterbar is klassiek met witte tafelkleden, tegels met taferelen van lokale bezienswaardigheden en Nederlandse vissershavens, bordeauxrode bankjes en een open keuken.

Tip: het restaurant is niet heel groot, dus je doet er verstandig aan vooraf te reserveren. Wanneer je dit doet, raden we je een tafel bij het raam aan, of naast het grote zoutwateraquarium met kleurrijke tropische vissen.


Location

de Oesterbar

Address

Leidseplein 10, Amsterdam

Web

www.oesterbar.nl

Phone

+31 (0)20 623 29 88


NeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum