Ontdek rijke historie en heerlijke cuisine bij De Ysbreeker | Hello Amsterdam
PUBLICATIE DATUM: 05-06-2018

RestaurantsOntbijt/LunchAmsterdam Oost

De Ysbreeker

Discover Amsterdam


De Ysbreeker is een begrip in Amsterdam Oost en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, zijn prachtige terras aan de rivier en lekker eten. Op een zonnige dag stroomt het grote terras langs de Amstel vol en is het goed zoeken om ook een plekje te vinden op hun lekkere terras. Hier bestel je een drankje, lunch je met vriendinnen of strijk je neer voor een diner in het zonnetje. Of je nu een snelle bitterbal met een biertje bestelt of een goed glas wijn en een halve (of hele!) kreeft, het is altijd genieten.

Wat bestel je bij de Ysbreeker

Als we het over de Ysbreeker hebben, moeten we ook even de burgers noemen. Ze hebben een plaatsje op onze beste burgers in Amsterdam lijst, dus burgerlovers moeten deze zeker even proberen. Maar er is natuurlijk meer wat je hier kunt bestellen. Tijdens de lunch kun je een heerlijke steak tartare, verschillende luxe belegde broodjes of een heerlijke kabeljauw rugfilet bestellen. Voor het diner is plateau du chef een goede keuze, maar ook de Hollandse asperges (tijdens het seizoen), short ribs, de Ysbreeker Chilli of de kreeft zijn echte aanraders.

Ysbreker

Rijke geschiedenis

De Ysbreeker is toegankelijk voor iedereen en een plek waar je, als je dit wilt, de hele dag kunt doorbrengen. De locatie heeft een rijke geschiedenis en een prachtig terras aan de Amstel. Het pand werd gebouwd in 1702. Een jaartal dat nog steeds met trots op de voorruit van het pand is te zien. Het restaurant is vernoemd naar de ijsbrekers die voor het gebouw werden gedokt van 1702 tot 1860. De schepen maakten tijdens de koude wintermaanden de met ijs bedekte rivier de Amstel vrij richting de stad Vecht. In die jaren diende de locatie als een taverne voor de scheepsmaten en de lokale bevolking.

Het restaurant De Ysbreeker

Andreas Wolff, de zoon van Jan Wolff, besloot om de plek in 2010 te renoveren met behoud van de geschiedenis. De bogen en de vloer aan de voorkant werden in hun oorspronkelijke staat gehandhaafd. De Ysbreeker installeerde drie glas-in-loodramen met motieven voor ijsbrekers als stijlvolle herinnering aan de geschiedenis. Verder heeft het restaurant zijn oorspronkelijke biljarttafel behouden, die dateert uit het begin van de 20e eeuw.


Location

De Ysbreeker

Address

Weesperzijde 23, Amsterdam

Web

www.deysbreeker.nl/
Neighbourhood

Artis ZOOmeravonden

Oost

Discover AmsterdamExplore Oost