Frans Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Frans in Amsterdam

Ben je op zoek naar de beste Franse restaurants in Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hello Amsterdam heeft namelijk de beste restaurants voor je geselecteerd. De Franse keuken is waarschijnlijk één van de beroemdste keukens ter wereld. Mensen van over de hele wereld reizen naar Frankrijk voor een authentieke maaltijd, maar wist je dat je diezelfde ervaring hier in Amsterdam kunt beleven? Van eenvoudige Franse menu’s tot complete luxe gerechten, alles is mogelijk wanneer je een Frans restaurant in Amsterdam inloopt.

De Franse keuken

Frankrijk is een land vol met fijnproevers. Ze houden van hun eten en ieder gerecht wordt met liefde en respect bereid. Eten is in Frankrijk niet alleen een voedingsvorm, maar een bezigheid waar veel plezier aan wordt beleefd. Dit is inherent aan de deze cultuur. De rest van de wereld heeft inmiddels zowel deze cultuur van eten als de gerechten zelf omarmd. Daarnaast zijn de meeste Fransozen ook echte wijnliefhebbers. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat Franse restaurants in Amsterdam ook uitgelezen wijnmenu’s hebben. En Frans eten is net zo gevarieerd als de mensen zelf. Elke regio heeft zijn eigen stijl en smaak. De Alpen staan bekend om de kaasgerichte gerechten, zoals fondue of raclette, terwijl Provençaalse gerechten olijfoliën, verse groenten en verschillende kruiden bevatten.

Onze aanbevelingen voor de Franse keuken

Restaurant Looks Dining staat bekend om zijn entrecote, maar dat is niet het enige overheerlijke onderdeel van het menu. In Amsterdam variëren de prijzen voor kreeftgerechten meestal van € 35 tot € 55. Maar hier kun je genieten van een stuk kreeft voor slechts € 27,50. Looks Dining wordt alom geprezen door critici, de lokale bevolking en toeristen. Eet je liever iets anders dan kreeft? Bij Brasserie FLO aan de Amstelstraat ontdek je een klein stukje Frankrijk middenin het centrum van het theater- en uitgaansgebied van Amsterdam. Zoals in elke traditionele Franse brasserie, is alles er perfect georganiseerd en wordt alles gedaan om de wensen van de gasten te vervullen.

We hopen dat je volop zult genieten van de Franse cuisine in bruisend Amsterdam.