Gold and Silver in FOAM - Exposities - Hello Amsterdam City Guide
2
PUBLICATIE DATUM: 11-04-2018

RestaurantsAmsterdam Centrum

Gold and Silver in Foam

Een Hedendaagse kijk op de Amerikaanse Gold Rush


Op 20 april opent er een nieuwe expositie in het FOAM Photography Museum. De expositie Gold and Silver draait om de vroegere goudkoorts in de Verenigde Staten. De expositie laat een hedendaags licht schijnen over een tijd waarin het hele land op zoek was naar goud.

Over de expositie Gold and Silver

Op de foto’s zie je jonge mensen, die er een stuk minder fraai uitzien dan de mensen die in die tijd normaal gesproken voor de lens stonden. De tentoonstelling benadrukt deze relatie tussen goud en zilver, de Gold Rush en vroege fotografie. De tentoonstelling wordt geopend op donderdag 19 april 2018 door Luce Lebart, directeur van het Canadian Photography Institute of the National Gallery of Canada. Die avond is de expositie open voor het publiek vanaf 17:30, van daarna is de expositie doorlopend te zien tot 10 juni.


Location

Foam Photography Museum

Address

Keizersgracht 609,

Web

www.foam.org

Opening Hours

ma, di, wo, za & zo 10:00 -18:00


vrij & za 10:00 - 21:00Location infoFoam Photography Museum

Discover Amsterdam

Foam is een internationaal gerenommeerd museum dat alle genres van fotografie tentoonstelt in een prachtige omgeving aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het toont niet alleen een breed scala aan werken, maar fungeert ook als een creatief centrum waar fotografen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan fora en symposia. Het museum heeft de afgelopen jaren enkele …

Read more about Foam Photography MuseumNeighbourhoodCentrum

Discover AmsterdamExplore Centrum