Hollands Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Hollands in Amsterdam centrum

Ben je op zoek naar typische Hollandse restaurants in Amsterdam? De Nederlandse keuken is misschien niet zo beroemd als de Franse of de Italiaanse, maar hij bestaat zeker wel. En nee, het is niet alleen die bal gehakt uit de muur, hoewel dat misschien het favoriete eten van sommige Nederlanders is. Waar je wel aan moet denken? De Nederlandse pannenkoeken en poffertjes natuurlijk. Deze zoete lekkernijen kunnen worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. Nederlanders houden van de poffertjes als een snack en pannenkoeken voor het avondeten (meestal niet op dezelfde dag, maar proberen kan altijd). Andere Nederlandse specialiteiten zijn groenteschotels en aardappelpuree voor het diner en verschillende heerlijke broodjes om tijdens de lunch van te genieten.

De Nederlandse pannenkoeken

Historici vermoeden dat pannenkoeken niet door één persoon of beschaving zijn uitgevonden, maar in verschillende landen zijn geëvolueerd. Er zijn aanwijzingen dat mensen al in de prehistorie pannenkoeken bakten en dat onder meer de Romeinen zeker van deze delicatesse hielden. Dus wat maakt Nederlandse pannenkoeken anders dan de andere pannenkoeken in de wereld? Nederlandse pannenkoeken zijn dunner dan Amerikaanse pannenkoeken, maar dikker dan Franse crêpes. De eenvoudigste variaties worden geserveerd met donkere siroop (melasse) of suiker. Maar in Hollandse restaurants kun je allerlei soorten pannenkoeken krijgen. Fruitige soorten bijvoorbeeld, met appel en kaneel, of stevige pannenkoeken met kaas en spek.

Onze favoriete Nederlandse eetgelegenheden in Amsterdam

In het deel van Amsterdam dat nooit slaapt, namelijk de Wallen, vind je de oude stadspoort van Amsterdam uit 1448. Hierin is Restaurant-Café In de Waag gevestigd. Dit restaurant is verlicht met maar liefst 300 kaarsen en serveert Nederlandse en Franse gerechten. Zin in pannenkoeken? In 1973 opende The Pancake Bakery de deuren op de Prinsengracht 191. Al snel werd dit het gezellige restaurant dat we vandaag de dag kennen. Hier kun je genieten van een aantal overheerlijke traditionele pannenkoeken. Absoluut een must om te eten.

Wat je voorkeur ook heeft, we wensen je alvast smakelijk eten in één van de Amsterdamse restaurants met Nederlandse keuken.