Italiaans Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Italiaans in Amsterdam

Je kunt in Amsterdam te kust en te keur aan hoogstaande Italiaanse restaurants. Om ze te ontdekken heeft Hello Amsterdam ze hier allemaal voor je in een handig overzicht gegoten. Neem op je gemak een kijkje in onze selectie en je vindt gegarandeerd het restaurant dat bij jouw voorkeur past. Of je nu dol bent op pasta’s, pizza’s of een traditionele maaltijd, je hebt in Amsterdam een ruim aanbod aan de echte Italiaanse keuken. Verwacht dus zeker geen Italiaanse bruidssoep of Alfredo-saus op het menu. Dit zijn Amerikaanse uitvindingen en deze horen absoluut niet thuis op de menukaart van echte Italiaanse keukens.

De keuken

Een traditioneel Italiaans diner duurt wel even. In Italië vinden ze namelijk dat eten een feest is en gekoesterd moet worden. Daarom laten ze lange pauzes tussen de verschillende gangen en die traditie vind je ook terug in veel Amsterdamse restaurants. Controleer dit dus even van tevoren als je haast hebt, maar wel je zinnen hebt gezet op een heerlijke maaltijd. De Italiaanse keuken is zoveel meer dan alleen pasta’s en pizza’s. Als je de kans krijgt, ga dan voor een traditioneel 4-gangendiner dat ook heerlijke vlees- en visgerechten bevat. En vergeet niet om wat brood te bewaren. In de Italiaanse keuken wordt brood gebruikt als een spons om na het avondeten je bord met sauzen en oliën schoon te maken.

Onze favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam

Soms is een goede kom met lekkere pasta alles wat je nodig hebt. Het creëren van de ultieme pastaschotel is de specialiteit van restaurant Pasta Pasta. Alle pasta’s worden op authentieke wijze bereid en hebben een overheerlijke textuur. Zin in een meer traditioneel Italiaans diner? Lucca Due is een charmant Italiaans restaurant en een pizzeria, gevestigd in een oud, monumentaal pand. Ze serveren hier de echte Italiaanse gerechten, bereid met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Ook vegetariërs kunnen hun smaakpapillen hier verwennen, omdat ze een breed scala aan vegetarische gerechten op de menukaart hebben staan.

Welk restaurant in Amsterdam je ook kiest, we hopen dat je zult genieten en wensen je alvast ‘buon appetito’.