Mediterraans Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Mediterraans in Amsterdam

Op zoek naar mediterrane restaurants in Amsterdam? Dan ben je bij Hello Amsterdam aan het juiste adres. Wij zetten alles op alles om voor jou de allerbeste restaurants te selecteren. In tegenstelling tot veel andere keukens, behoort deze keuken niet tot een bepaald land. Dit maakt deze keuken alleen maar interessanter. Uiteraard zijn er wel restaurants in Amsterdam die zich specifiek richten op een enkel land in het Middellandse Zeegebied. Daar is helemaal niets mis mee. Daarnaast zijn er echter ook restaurants die het beste van verschillende mediterrane landen combineren tot een smaakvol menu.

De mediterrane cuisine

Deze keuken wordt gezien als een keuken waarin plantaardige ingrediënten domineren. Het meest gebruikte ingrediënt in mediterrane restaurants is olijfolie. Olijfbomen komen heel veel voor in deze regio en de olie is een belangrijk exportproduct voor veel mediterrane landen. In de traditionele gerechten vind je daarnaast veel zeevruchten en groenten. Vlees wordt minder gebruikt, maar als het gebruikt wordt is het doorgaans gegrild. Vooral wanneer je zoekt naar een gezond diner, is een mediterraan restaurant in Amsterdam van harte aan te bevelen.

Onze favoriete mediterrane eetgelegenheden

Voor de beste mediterrane keukens in Amsterdam hebben we een aantal tips voor je. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan restaurant Mappa. Dit restaurant is gevestigd in een voormalig koffiehuis dat in 1810 werd geopend door de gebroeders Frascati. Deze gebroeders werden beroemd door hun zeer populaire Frascati Café. Bij restaurant Mappa vind je Italiaanse gerechten die allemaal huisgemaakt zijn en waaraan een vleugje liefde is toegevoegd. Ook in het oostelijke deel van Amsterdam zijn erg leuke restaurants te vinden. De nieuwste toevoeging is Bar Botanique. Het dinermenu staat onder meer vol met de lekkerste gerechten. Bar Botanique is bijzonder sfeervol door de vele planten en felgroene muren. Deze plek mag je echt niet missen. Op zoek naar een restaurant waar je in familiesfeer kunt eten? Dan moet je bij restaurant Cedars zijn. Dit Libanese restaurant staat bekend om samen culinair genieten met familie en vrienden.

Wat je voorkeur ook heeft, we hopen dat je smakelijk zult eten in één van Amsterdams vele mediterrane eetgelegenheden.