Eten op een oud eiland in Amsterdam – REM Eiland
da
/
PUBLICATIE DATUM: 12-04-2016

RestaurantsInternationaalAmsterdam West

REM Eiland

Discover Amsterdam


REM Eiland torent hoog uit boven het IJ Dit levendige, rode, booreiland-achtige gebouw werd in de jaren zestig gebouwd als piratenradio en tv-zender . Het herbergt nu een buitengewoon restaurant, met een 360-graden panorama over het industriële havengebied en het rivierverkeer. Aangekomen via steile metalen trappen (of een lift), openen de eetzalen zich op omringende platforms; het ex-helikopterplatform op het dak heeft een buitenbar. Ga voor casual lunches (gourmet sandwiches), snacks aan de bar of diner hoofdgerechten, zoals lamsvlees met gemarineerde artisjokken en portwijnsaus of polenta met geroosterde pompoen. Reserveren aanbevolen, vooral voor raam- en platformtafels.

REM Eiland – een unieke ervaring

REM Eiland is een belangrijk stuk geschiedenis voor de Nederlanders. De eerste commerciële Nederlandse tv-zender, TV Noordzee, werd vanaf hier uitgezonden. Helaas, aan alle goede dingen komt een einde. Gelukkig betekende het einde van TV Noordzee niet het einde van REM Eiland. Het eiland werd naar de kust gebracht en in de Houthavens van Amsterdam geplaatst. Het eiland werd vervolgens volledig gerenoveerd tot een restaurant, maar heeft enkele van de originele elementen behouden.

Wanneer je een voet op het eiland zet, voel je onmiddellijk de geschiedenis van REM Eiland. De vloer met het restaurantgedeelte was vroeger het oude helikopterplatform. Sommige onderdelen van de oude zendapparatuur bleven bewaard en maken nu deel uit van het interieur van het restaurant. Kom en kijk zelf. Onze medewerkers verwelkomen je graag op REM Eiland.

Openingstijden
Het restaurant is elke dag geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

Amsterdam West is één van de districten die je in de stad moet bezoeken. Vind hier onze gids voor dit interessante en bloeiende deel van de stad!


Location

REM Eiland

Address

HAPARANDADAM 45, Amsterdam

Web

www.remeiland.com

Phone

+31 (0)20 688 55 01


Neighbourhood

Westergasfabriek Terrace

West

Discover AmsterdamExplore West