Eten Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Eten in Amsterdam

Ontdek de foodwinkels van Amsterdam

Kaaswinkels, chocolaterieën, vitaminestores, banketbakkerijen, noem maar op, in Amsterdam vind je een enorme diversiteit aan foodwinkels. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk wanneer je je bedenkt dat Amsterdam één van ’s werelds culinaire hotspots is. Overal in de stad, of je nu in het centrum bent of in één van de sfeervolle buurten, zijn unieke winkels op het gebied van eten te vinden. Datzelfde geldt overigens voor koffie, thee, gezonde sappen en wijnen. Culinaire fijnproevers kunnen dus niet alleen hun hart ophalen in de veelzijdige Amsterdamse restaurants, maar zeker ook in deze speciaalzaken.

Nederland kaasland

Uiteraard kun je in Amsterdam te kust en te keur aan foodwinkels op het gebied van kaas. Eén van onze favorieten in de stad is Kaashuis Tromp. Deze speciaalzaak bestaat al meer dan 50 jaar en heeft inmiddels 15 winkels waar een grote diversiteit aan Europese kazen worden verkocht. Kaashuis Tromp bevindt zich aan de Utrechtsestraat en je wordt er zeer vriendelijk geholpen door echte kaaskenners. Een unieke belevenis ervaar je bij Reypenaer Proeflokaal. Hier kun je persoonlijk de smaak, aroma’s en kwaliteit van diverse kaassoorten testen en evalueren. Dit vindt plaats onder de bezielende begeleiding van een deskundige kaasproever.

Koffie en thee

Ook voor foodwinkels op het gebied van koffie en thee ben je in Amsterdam helemaal aan het juiste adres. Eén van de bekendste aanbieders is Simon Lévelt. Al meer dan 200 jaar een alom gewaardeerd merk voor koffie- en theemerken. Je vindt Simon Lévelt in Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat 154. Zin in wat lekkers bij je koffie of thee? Patisserie Huize van Wely aan het Gelderlandplein verdient onze absolute aanbeveling. Alle heerlijkheden – het zijn er meer dan 500 – worden vervaardigd zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. Proef en ervaar zelf de unieke smaak van handgemaakte chocolaatjes, koekjes, ijs en gebakjes.