Bezienswaardigheden Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Bezienswaardigheden in Amsterdam canal-belt

Bezienswaardigheden in Amsterdam die je echt moet zien

Er zijn veel bekende bezienswaardigheden in Amsterdam, maar hoe weet je nu welke je moet bezoeken? Maak je geen zorgen! Hier, bij Hello Amsterdam, is het ons doel om jou te informeren over de beste en mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam. De stad is gevuld met leuke dingen die je wilt zien en doen en vaak kun je in het centrum alles te voet bereiken. Natuurlijk zijn er de grachten en de prachtige architectuur. Dit is al een bezienswaardigheid op zich. Maar dat is niet alles wat de stad te bieden heeft. Vergeet bijvoorbeeld niet om het Gerard Douplein te bezoeken. Dit is een gezellig klein plein dat mooi is op elk uur van de dag. Drink een kop koffie bij De Wasserette, lunch op het terras van Het Paardje, drink een lekker biertje in studentenbar De Pilsvogel, of geniet van een glas wijn en een heerlijk diner bij De Wijnbar.

Amsterdamse bezienswaardigheden die je niet mag missen

De legendarische straatartiest Eduardo Kobra was in Amsterdam om een enorm portret van Anne Frank te schilderen in zijn bijzondere stijl. Bij de oude havens van de culturele hotspot NDSM heeft Kobra samen met zijn team een portret gemaakt van maar liefst 240 vierkante meter. Het stond al een hele tijd op de verlanglijst van Kobra om een grote muurschildering te maken van Anne Frank in Amsterdam.

De Hortus Botanicus

Ook de Hortus Botanicus is je bezoek meer dan waard. De Hortus bestaat al bijna vier eeuwen en heeft prachtige kassen en exotische planten. Het oorspronkelijke doel van de Hortus was om een kruidentuin te zijn voor dokters en apothekers. Het is een van de oudste botanische tuinen ter wereld.

Het strand vlak bij Amsterdam

Na een treinritje van ongeveer twintig minuten vanaf het Centraal Station sta je al op het strand. Hier geniet je van de typische Nederlandse stranden: breed en schoon. De zonaanbidders komen hier niet alleen naartoe om te genieten van de zon, maar ook voor de beach clubs en de restaurants die een prachtig uitzicht hebben over de zee en de duinen.

We hopen dat je zult genieten van de bezienswaardigheden in Amsterdam en dat je snel terugkomt voor meer.