Galeries Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Galeries in Amsterdam

Kunstgaleries in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om het fenomenale uitgaansleven, maar wist je dat je hier ook een breed scala aan kunstgaleries kunt vinden? Amsterdam mag zich met recht één van de culturele hotspots van de wereld noemen en de tientallen kunstgaleries in de stad bewijzen dit. Om je te helpen ze te ontdekken hebben we een lijst met uiteenlopende galeries in Amsterdam voor je samengesteld. Neem ze op je gemak door en bezoek degene waar je het meest enthousiast over bent.

De must-see galeries van Amsterdam

Bij Gallery Iris & Schriek aan de Nieuwe Spiegelstraat vind je het grafische oeuvre van Marc Chagall, de Joods-Franse kunstenaar van Wit-Russische afkomst. Tot zijn dood in 1985 maakte Chagall een groot aantal litho’s, etsen en houtsneden. De galerie heeft veel van deze werken in huis. Nicky Gouveia (Silkwood Antiques) en Astrid Cornelisse (Galerie Amsterdam) hebben samen een winkel geopend met de naam Art, Antiques & More. De winkel van 200 vierkante meter toont hun prachtige gemengde collectie van antieke en moderne kunst. Dutch Accent is zowel een galerie als een winkel met kunst, exclusieve geschenken en souvenirs. Een goede plek om souvenirs te kopen die veel verder gaan dan de traditionele Delftsblauwe souvenirs en slogan-shirts. Wanrooij Gallery is specialist in het selecteren van betoverende hedendaagse kunst van over de hele wereld. In de afgelopen 10 jaar heeft het een platform ontwikkeld voor veelgeprezen en opkomende kunstenaars.

Uiteraard is dit slechts een selectie van kunstgaleries in Amsterdam. Ga op je gemak door onze selectie en houd deze regelmatig in de gaten. We werken onze website voortdurend bij met nieuwe galeries en kunsttentoonstellingen in Amsterdam.