Markten Amsterdam - Hello Amsterdam
GA

Markten in Amsterdam

Bezoek de unieke Amsterdamse markten

Markten in Amsterdam zijn er al zolang als de stad bestaat. De Waterloopleinmarkt en de Albert Cuypmarkt zijn de oudste maar zeker niet de enige in Amsterdam. De stad heeft een rijke marktgeschiedenis en is gevuld met verschillende marktsoorten. Het biedt een geweldig uitstapje tijdens het bezoek aan de stad, met tal van bezienswaardigheden en vele unieke souvenirs.

De marktbeleving in Amsterdam

Elke zaterdag neemt de Noordermarkt het plein over waarbij de ene helft is gericht op biologisch voedsel, terwijl de andere helft vol staat met een grote diversiteit aan producten. Dus of je nu zin hebt in lekker eten of op zoek bent naar een speciaal artikel, de Noordermarkt is de plek om naartoe te gaan! Maak een wandeling langs de kraampjes en stuit op mooie antieke spullen, vintage kleding, curiosa, kunst en design. De wekelijkse Pure Markt is één van de meest gerenommeerde markten van Amsterdam; een bron van uitzonderlijke, ambachtelijke, Nederlandse en internationale producten, eten en creativiteit. Ongeveer 70 procent van de kraampjes is eten gerelateerd en de rest is een mix van designer-, vintage- en cadeauartikelen. De grootste dagelijkse vlooienmarkt van Amsterdam bevindt zich aan het Waterlooplein in het centrum van de stad. Hier breng je gemakkelijk een paar uur door met slenteren langs de vele kraampjes om de lokale cultuur te proeven. Elke marktkraam heeft iets anders te bieden, zoals (tweedehands) kleding, antiek, snuisterijen, souvenirs, fietsonderdelen en nog veel meer.

Het hele jaar door

Hoewel de meeste Amsterdamse markten (gedeeltelijk) buiten zijn, betekent dit niet dat je ze alleen in de zomer kunt bezoeken. Je kunt hier het hele jaar terecht. Is het guur weer buiten en regenachtig? Trek gewoon een regenponcho aan, of neem een paraplu mee en geniet met volle teugen van de Amsterdamse markt.