Ontdek de unieke collectie van Street Art Museum Amsterdam
da
/
/
PUBLICATIE DATUM: 30-01-2018

Zien en DoenToursAmsterdam West

Street Art Museum Amsterdam

Take a Tour Along the Impressive Street Art of Amsterdam


Het Street Art Museum Amsterdam, kortweg SAMA, is één van de eerste erkende museums op het gebied van street art ter wereld. In Amsterdam Nieuw-West hebben ze dan ook een zeer speciale verzameling aan deze kunstvorm. Er is hier uitgebreide kennis aanwezig van het kunstwerk zelf en dat geldt uiteraard ook voor de verschillende locaties. Niet alleen ontdekt en creëert dit museum een unieke collectie, maar daarnaast documenteert het deze ook waardoor de groeiende street art beweging behouden wordt.

Street Art Museum Amsterdam: meer dan 150 kunstwerken

Bij het museum selecteren ze onder meer internationaal geprezen artiesten zoals Stinkfish. De muurschildering van deze artiest is maar liefst 150 vierkante meter groot en heeft een eigen verhaal. Dit geldt overigens voor alle werken die het museum presenteert. Momenteel bestaat de collectie uit meer dan 150 kunstwerken en dit aantal groeit maar door. Kortom, wanneer je een liefhebber van street art bent, is dit museum een absolute aanrader.

Tours

Je kunt bij het Street Art Museum ook terecht voor fantastische tours die je langs de prachtige omgeving van dit deel in Amsterdam voeren. De gidsen laten je hierbij de museumcollectie en de unieke verhalen achter ieder kunstwerk van dichtbij beleven.


Locatie

Street Art Museum Amsterdam

Adres

Immanuel Kanthof 1, Amsterdam

Web

www.streetartmuseumamsterdam.com/
Buurt

Westergasfabriek Terrace

West

Ontdek AmsterdamExplore West