Ontspannen, sporten en genieten in het Vondelpark Amsterdam
not array
PUBLICATIE DATUM: 22-01-2018

Zien en DoenBezienswaardighedenAmsterdam Zuid

Vondelpark

Ontdek Amsterdam


Hét stadspark van Amsterdam is het Vondelpark. Dit park dateert uit het jaar 1865 en is gelegen in Amsterdam-Zuid, grenzend aan stadsdeel Amsterdam-West. Aanvankelijk heette dit park het Nieuwe Park, ook wel Wandelpark genoemd door de lokale bevolking. Toen het standbeeld van dichter Joost van den Vondel er in 1867 onthuld werd kreeg het de huidige naam. Je vindt het park op korte loopafstand van het Museumplein, waar je alle grote musea van Amsterdam kunt bezoeken.

Ontspannen in het Vondelpark

Zowel de lokale bevolking als toeristen komen naar het Vondelpark om te ontspannen, te sporten of te genieten van een concert in het openluchttheater. De mogelijkheden zijn er eindeloos en in ieder jaargetijde is er altijd wat te beleven. Zowel een stevige wandeling als hardlopen behoort voor velen tot de favoriete activiteiten. Datzelfde geldt voor genieten van het zonnetje in het gras, gedurende de lente- en de zomermaanden.

Eten en drinken

Het Vondelpark is ook de plek waar je moet zijn voor culinaire hoogstandjes of om een lekker drankje te nemen na een rondje door het park. Bezoek er bijvoorbeeld het Blauwe Theehuis of ga naar Vondelpark3 voor een heerlijke maaltijd.

 


Locatie

Vondelpark

Adres

Vondelpark 1, Amsterdam
BuurtZuid

Ontdek AmsterdamExplore Zuid